Merengue met ijs en slagroom

Merengue met ijs en slagroom

Merengue met ijs en slagroomEen basis recept om merengue schuimdeeg te maken en tevens een toetje met ijs en slagroom.

 

 

 

 

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 280 gram basterdsuiker
  • een snufje zout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • poedersuiker
  • boter om de bakplaat in te vetten

Bakinformatie

Temperatuur oven - 100 graden
Baktijd - ongeveer 4 uur met de deur op een kier
Nodig - Bakplaat

Bereidingswijze

Eerst de eieren scheiden, u heeft alleen het eiwit nodig. Klop daarna in een kom de eiwitten met het snufje zout stijf. Zorg dat er geen eigeel bij zit, dat de eieren vers zijn en dat de kom schoon en vetvrij is. Voeg heel geleidelijk, onder voortdurend kloppen, 280 gram basterdsuiker en 1 zakje vanillesuiker toe. Blijf kloppen tot een taaie crème ontstaat.

Vet de bakplaat in met boter en bestrooi met poedersuiker. U kunt natuurlijk ook bakpapier gebruiken. Maak met behulp van 2 lepels bergjes ter grootte van een ei, of spuit met een spuitzak rozetten.

Schuif de bakplaat in het midden van een voorverwarmde oven van 100 graden en laat het schuim in ongeveer 4 uur drogen. Laat de deur van de oven op een klein kiertje staan zodat het vocht kan ontsnappen.

Merengue met ijs en slagroom

Ingrediënten: 3/4 liter ijs, 1/8 liter slagroom, dunne chocolade flikken

Maak het bovenstaande schuimdeeg. Spuit op de bakplaat een gesloten rondje als bodem, spuit daarna een opstaande rand langs de buitenkant, zodat een soort vogelnestje ontstaat. Laat de schuimbakjes in 4 uur drogen in een oven van 100 graden.

Vul de afgekoelde bakjes met ijs. Klop de slagroom stijf en versier hier de meringue's mee, garneren met een dunne chocolade flik. Deze hoeveelheden zijn genoeg voor ongeveer 8 stuks.

Recept voor merengue met ijs en slagroom.Recept voor merengue met ijs en slagroom.