Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen taart bakken

Wat voor de een heel logisch lijkt is voor de ander een groot vraagteken. Hier de antwoorden.

 

Wat is het verschil tussen bloem en meel?

Het verschil tussen meel en bloem is dat bloem uitgezeefd meel is. In meel zijn de tarwezemelen en tarwekiemen nog aanwezig, bij bloem zijn de zemelen en kiemen eruit gezeefd.

Waarom wordt bloem, meel of bakmeel gezeefd?

Bloem wordt gezeefd om onreinheden te verwijderen en de bloem luchtiger te maken. Gezeefde bloem mengt zich beter met andere ingrediënten. Zo krijg je minder snel klontjes.

Hoe maak ik slagroom steviger?

U kunt slagroom steviger maken met slagroomversteviger, klop-fix, klopvast of gelatine. Een andere hele simpele manier is om een eetlepel magere melkpoeder toe te voegen voor u de slagroom opklopt, echter de uitwerking in combinatie met de overige ingrediënten is niet altijd voorspelbaar. Slagroomversteviger, klop-fix of klopvast kunt u doorgaans in de supermarkt kopen, u vindt ze bij de bakproducten. Slagroom verstevigen met gelatine: Bedruip de gelatine met lauw water en wacht tien minuten. Verwarm intussen water, maar laat het niet koken. Voeg de gelatine toe en wacht tot die zacht is. Giet water af maar zorg dat de gelatine onder water blijft en laat het geheel afkoelen tot lichaamstemperatuur. Klop intussen de slagroom op met poedersuiker, om klontjes te voorkomen, en roer alles door elkaar.

Hoe maak ik suikerglazuur?

Neem 100 gram poedersuiker en roer dit met 1 eetlepel water tot en glanzend papje.

Hoe maak ik banketbakkersroom?

1 liter melk, 6 eierdooiers, 100 gram suiker, 100 gram bloem, 1 pakje vanillesuiker (nog lekkerder 1 vanillestokje). Roer van de bloem, suiker, vanillesuiker en de eierdooiers een mooie gladde massa. Roer daar zoveel koude melk door dat het een dik vloeibaar mengsel wordt. Breng de rest van de melk aan de kook. Van de warmtebron afnemen en het dik vloeibare mengsel er doorheen roeren. Daarna de room al roerend even doorkoken en dan geheel afkoelen. Om te voorkomen dat er een vel op komt, de eerste minuten van het afkoelen voortdurend blijven roeren.